- 2 ώριμα avocado
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 3 κουταλιές ketchup
- μερικές σταγόνες tabasco sauce
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά λεμόνι (αντί για ντομάτα,για το οξύ που βοηθάει στην διατήρηση)
- αλάτι,γιαούρτι,μαιντανός
προαιρετικά και ανάλογα με τα γούστα:
τετράγωνα μικρά κομματάκια ντομάτας,1 σκελίδα σκόρδο,5 σπόροι κολίανδρο,πιπέρι,λίγη ζάχαρη,κομμάτια πιπέρια σε 3 χρώματα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Τα avocado θα πρέπει να είναι πολύ ώριμα(μαλακά).Αφαιρούμε το κουκούτσι και τα λιώνουμε καλά,όχι με mixer,υπάρχει “πατητήρι” ή ακόμη και με το πιρούνι.
- Σε ένα μαγάλο μπώλ βάζουμε τα λιωμένα avocado ,προσθέτουμε όλα τα υλικά.Ανακατεύουμε καλά ,δεν χρειάζεται να γίνει αλοιφή.
- Δοκιμάζουμε και αναλόγως πόσο καυτερό το θέλουμε προσθέτουμε κι άλλο tabasco sauce.
- Σερβίρουμε κατά προτίμηση σε ξύλινο μπώλ με συνοδία πατατάκια τορτίλιες και πίνοντας coctail Bloody Mary ή μπύρα Corona/Sol.
Μπορούμε επίσης να το βάλουμε σαν σως μέσα σε mexican tacos(σε όλα τα super markets).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Το avocado είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνη C.Μισό avocado αντιστοιχεί στο 17% βιταμίνης C που χρειαζόμαστε καθημερινά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου