Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ITALIAN:RISOTTO ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 10γρ ξερά μανιτάρια πορτσίνι5335332_3c30480dcc_s
  • 200γρ μεγάλα μανιτάρια
  • 1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλυτζάνι βραστ’ο νερό
  • 1 λιτρο ζωμό κότας
  • 30γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 2 φλυτζάνια risotto ή εάν δεν έχετε ρύζι Καρολίνα
  • 1 φλυτζάνι νερό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Αφήνουμε τα πορτσίνι να μουλιάσουν στο ζεστό νερό.
  2. Στραγγίζουμε και κρατάμε το μισό ποτήρι απ΄το νερό.
  3. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και όλα τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο.
  4. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό κότας,το νερό και το μισό φλυτζάνι απο τον ζωμό των μανιταριών και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  5. Ρίχνουμε μια κουταλιά απο τον ζωμό αυτόν στην κατσπόλα με το ρύζι & ανακατεύουμε βραζοντας το σε χαμηλή φωτιά,ώσπου να απορροφηθεί το υγρό.
  6. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για 30 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι.
  7. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο,ρίχνουμε την παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου