ΥΛΙΚΑ
- 10γρ ξερά μανιτάρια πορτσίνι
- 200γρ μεγάλα μανιτάρια
- 1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλυτζάνι βραστ’ο νερό
- 1 λιτρο ζωμό κότας
- 30γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 2 φλυτζάνια risotto ή εάν δεν έχετε ρύζι Καρολίνα
- 1 φλυτζάνι νερό
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Αφήνουμε τα πορτσίνι να μουλιάσουν στο ζεστό νερό.
- Στραγγίζουμε και κρατάμε το μισό ποτήρι απ΄το νερό.
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι και όλα τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο.
- Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό κότας,το νερό και το μισό φλυτζάνι απο τον ζωμό των μανιταριών και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Ρίχνουμε μια κουταλιά απο τον ζωμό αυτόν στην κατσπόλα με το ρύζι & ανακατεύουμε βραζοντας το σε χαμηλή φωτιά,ώσπου να απορροφηθεί το υγρό.
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για 30 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο,ρίχνουμε την παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου