ΥΛΙΚΑ
- 1,5 λίτρο νερό
- 4-5 μέτρια λεμόνια
- 1 κούπα ζάχαρη (εγώ προτιμώ την ακατέργαστη καφέ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια (όπως τις πατάτες,μόνο το κίτρινο μέρος)Αφήνουμε τα λεμόνια με την άσπρη φλούδα.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό,τα κίτρινα φλούδια κ την ζάχαρη.Αφήνουμε να βράσουν για 4 λεπτά ακριβώς κ αποσύρω απο την φωτιά
- Στύβουμε τον χυμό απο τα λεμόνια μας και σουρώνουμε.
- Ρίχνουμε τον χυμό μέσα στην κατσαρόλα ακακατεύουμε. καλά για λίγο.
- Πετάμε όλες τις φλούδες κ ρίχνουμε τον χυμό μέσα σε μια γύαλινη κανάτα
- Αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει καλά.Για γρήγορο αποτέλεσμα,βυθίζουμε την κανάτα σε μπωλ με νερό κ παγάκια ή παγοκύστη.
- Κόβουμε ροδέλες απο λεμόνι (3 φέτες αρκούν) κ φύλλα δυόσμου(5-6 φύλλα)και τα ρίχνουμε στην κανάτα.Τοποθετούμε στο ψυγείο.
Το πόσο γλυκιά ή ξινή την θέλετε εξαρτάται από τα λεμόνια σας.Προσθαίστε κι αλλη ζάχαρη εάν θέλετε.Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει το τελειο αποτέλεσμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου