Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ η πιο απλή

ΥΛΙΚΑ
  • 1,5 λίτρο νερό
  • 4-5 μέτρια λεμόνια
  • 1 κούπα ζάχαρη (εγώ προτιμώ την ακατέργαστη καφέ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  1. Ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια (όπως τις πατάτες,μόνο το κίτρινο μέρος)Αφήνουμε τα λεμόνια με την άσπρη φλούδα.
  2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό,τα κίτρινα φλούδια κ την ζάχαρη.Αφήνουμε να βράσουν για 4 λεπτά ακριβώς κ αποσύρω απο την φωτιά
  3. Στύβουμε τον χυμό απο τα λεμόνια μας και σουρώνουμε.
  4. Ρίχνουμε τον χυμό μέσα στην κατσαρόλα ακακατεύουμε. καλά για λίγο.
  5. Πετάμε όλες τις φλούδες κ ρίχνουμε τον χυμό μέσα σε μια γύαλινη κανάτα
  6. Αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει καλά.Για γρήγορο αποτέλεσμα,βυθίζουμε την κανάτα σε μπωλ με νερό κ παγάκια ή παγοκύστη.
  7. Κόβουμε ροδέλες απο λεμόνι (3 φέτες αρκούν) κ φύλλα δυόσμου(5-6 φύλλα)και τα ρίχνουμε στην κανάτα.Τοποθετούμε στο ψυγείο.
TIPS: Κάθε φορά που θέλετε να σερβίρεται,προσθέσθε στο ποτήρι παγάκια κ όχι στην κανάτα για να μην αραιώσει κ χαλάσει η γεύση.
Το πόσο γλυκιά ή ξινή την θέλετε εξαρτάται από τα λεμόνια σας.Προσθαίστε κι αλλη ζάχαρη εάν θέλετε.Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει το τελειο αποτέλεσμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου